Niekada nevėlu mokytis ir smalsiai žvalgytis po pasaulį, tikrai verta lygiuotis į šaunesnius ir daugiau pasiekusius žmonės. Ispanija garsi ne tik savo istorija, bet ir įvairiais patiekalais, Ispanijos virtuvėje gausu skonio, charakterio ir saulės. Virtuvės kultūra Ispanijoje lyg nesibaigianti šventė, juk vynas, virtuvė, skonis, turėtų teikti džiaugsmą. Taisyklė yra viena - valgyti ir džiaugtis gyvenimu. Ispanai visada mokėjo gaminti ypatingą maistą, kodėl gi šito negalėtume išmokti ir mes? Tad šįkart pasižvalgykime po Ispanijos virtuvę.
Kiaulių pažandės (4 asmenims)
Reikės:
600g. kiaulių pažandžių;
500ml. raudonojo vyno;
150g. svogūnų;
100g. morkų;
400g. saulėgržų aliejaus;
Laurų lapų; rozmarinų; čiobrelių; druskos; pipirų; kiaulienos ar veršienos sultinio;
Padarykite marinatą iš supjaustytų daržovių (svogūnų ir morkų), prieskoninių žolelių ir raudonojo vyno. Užpilkite juo kiaulių pažandes ir padėkite marinuotis 12 valandų. Tuomet pamarinuotą mėsą apkepkite su trupučiu aliejaus, kol apskrus, o marinatą virkite ant silpnos ugnies kol sutirštės ir įgaus padažo tekstūrą, į jį sudėkite apkeptas pažandes užpilkite aliejumi ir virkite mažiausiai dvi valanda kol suminkštės. Kai baigs virti, aliejų nupilkite (jis bus susikaupęs paviršiuje), o sultinį, sumaišytą su kiaulienos ar veršienos sultiniu, virkite ant mažos ugnies, kol sutirštės ir įgaus padažo tekstūrą. Juo užpilkite mėsą ir trumpai pakepinkite orkaitėje, kad padažas užkeptų. Ptiekite su bulvėmis ar makaronais.
Skanaus! J
Mėsa įdaryti grybai (4 asmenims)
Reikės:
8 didelių pievagrybių;
120g. maltos kiaulienos ar veršienos;
15g. kedrų riešutų;
1 svogūno;
Džiūvėsių; druskos; pipirų; alyvuogių aliejaus.
Išskobkite pievagrybių kepurėles. Maltą mėsą sumaišykite su aliejuje pakepintais svogūnais, sudėkite smulkintus riešutus ir džiūvėsius, įberkite druskos, pipirų ir maišykite. Mase įdarykite grybų kepurėles ir kepkite orkaitėje penkiolika minučių.
Skanaus! J
Troškinys su jaučio uodega (4 asmenims)
Reikės:
1 jaučio uodegos (apie 1kg.);
1 morkos;
1 svogūno;
150g. pomidorų;
300ml. raudonojo vyno;
1 skiltelės česnako;
2l. jautienos sultinio;
Rozmarinų, laurų lapų; čiobrelių; alyvuogių aliejaus; druskos; pipirų.
Uodegą supjaustykite gabaliukais, užpilkite vynu, sudėkite supjaustytas daržoves (morkas, svogūnus, pomidorus), česnaką, prieskonines žoleles (rozmarinus, lauro lapus, čiobrelius) ie marinuokite dvylika valandų. Jau pamarinuotus uodegos gabaliukus kepkite keptuvėje su alyuogių aliejumi iki lengvai apskrus. Marinatą su daržovėmis virkite ant mažos ugnies kol sutirštės. Tada sudėkite apkeptus uodegos gabaliukus, supilkite jautienos sultinį ir virkite kol suminkštės (apie keturias valandas). Uodegos gabaliukus išimkite, o likusį skystį perkoškite ir virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės ir įgaus padažo tekstūrą, užpilkite juo uodegos gabaliukus ir trumpai pakaitinkite orkaitėje, kad padažas užkeptų. Jei norite mėsą atskirti nuo kaulų padarykite tai, prieš dėdami į orkaitę. Galima patiekti su makaronais ar daržovėmis.
Skanaus! J
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą