Taisyklė yra viena - valgyti ir džiaugtis gyvenimu.

2011 m. rugpjūčio 23 d., antradienis

Svajonių jaunikio virtuvėje


Kiekvienos merginos slapta svajonė ryte pamatyti jos virtuvėje besisukantį seksualų, jaunatvišką, charizmatišką ir geidžiamą blondiną, begaminanti pusryčius jai į lovą. Kitaip tariant svajonių jaunikį virtuvėje. Būtent šį titulą mes suteikėme išskirtinių renginių organizatoriuj ir laidų vedėjui Alfui Ivanauskui (26). Nustebusios klausite kodėl ne Džeimis Oliveris ar Linas Samėnas? O todėl, kad Alfas Ivanauskas bando pakeisti Pasaulį ir pradeda nuo mažų žingsnelių virtuvėje. Būtent toks seksualus ir charizmatiškas yra Alfis, o jo rankose gimsta šedevrai. Jis kulinarijos Pasaulyje jau pagarsėjęs kaip netradicinių patiekalų virtuozas. Nors Alfis ir nėra profesonalus kulinaras, kulinarija yra jo didžiausia aistra. „Maistą ruošiu nuo vaikystės: po pamokų pareidavau namo ir darydamas namų darbus dar pagamindavau tėvams vakarienę, nes jie grįždavo vėlai po darbų Vilniuje. Arba savaitgaliais atnešdavau jiems pusryčius į lovą. Įsivaizduokite, turiu filmuotą medžiagą, kur aš – vos dvylikos – pjaustau milžinišką trijų aukštų paties keptą tortą! Stebiuosi, kaip toks pyplys tai sugebėjau. Būdamas šešiolikos tėčio paprašiau įdarbinti pas pažįstamus restorane.“ – prisipažįsta Alfas. Pabandykite ir jūs išbandyti Alfo šedevrus savo virtuvėje ir įvertinkite svajonių jaunikio fantaziją.

Lietiniai su skumbre

Tešlai Jums reikės šių ingredientų:
60g miltų
400g pieno J
1 kiaušinio
1 valg. šaukšto kepintų sėmenų sėklų
1 arbat. šaukštelio aliejaus
Įdarui Jums reikės šių ingredientų:
1 skumbrės be kaulų
3 valg. šaukštų grietinės
Saujos smulkintų svogūnų laiškų
Druskos, juodųjų pipirų
4 jūros dumblių „Nori“
Pateikimui Jums reikės šių ingredientų:
Mėgstamų salotų
Lašišų ikrų
Sviesto ištepti keptuvei
Kaip pasigaminti lietinius su skumbre?
  1. Į miltus plakdami pilkite pieną, druską, plaktą kiaušinį, sėmenų sėklas ir viską gerai išmaišykite.
  2. Įkaitusią keptuvę ištepkite aliejumi ir iš sumaišytos tešlos iškepkite 8 plonus blynus.
  3. Skumbrę sumaišykite su grietine, svogūnų laiškais, druska ir pipirais.
  4. Jūros dumblius perpjaukite į dvi lygias dalis ir į juos susukite skumbrės įdarą, kad gautųsi 8, cilindro formos suktinukai.
  5. Paruoštus suktinukus iš jūros dumblių ir skumbrės susukite į lietinius ir apkepkite keptuvėje, ištrintoje sviestu.
  6. Lietinių suktinukus pašaukite į 180 laipsnių orkaitę penkioms minutėms.
  7. Juos patiekite su grietine, ikrais ir mėgstamomis salotomis.
Skanaus! J


Pomidorų blyneliai su varške

Tešlai Jums reikės šių ingredientų:
2 kiaušinių
100g miltų
2 arbat. šaukštelių pomidorų pastos
50g pieno
Įdarui Jums reikės šių ingredientų:
100g rupios varškės
2 arbat. šaukštelių alyvuogių aliejaus
1 pomidoro
Cukraus, druskos, pipirų
Žaliųjų bazilikų ir grietinės padažui Jums reikės šių ingredientų:
50g baziliko
100g grietinės
Kaip pasigaminti pomidorų blynelius su varške?
  1. Visus ingredientus skirtus tešlai išmaišykite maišytuvu ir iškepkite lietinius blynus keptuvėje.
  2. Pomidorą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su varške, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.
  3. Įdarą susukite į blynus, paskaninkite žaliųjų bazilikų ir grietinės padažu ir jei norite dar kartą apkepkite keptuvėje.
Skanaus! J

Kvietinė žalumynų duona su česnakais
Reikės:
  250 ml kefyro,
  30 g šviežių mielių,     
 30 ml šilto vandens,     
2 šaukštai cukraus,     
2 kiaušinių trynių,     
100 g saulėgrąžų aliejaus,          
600 g kvietinių miltų,           
50 g svogūnų laiškų,                            
 30 g krapų,
 20 g petražolių (ne garbanotų),
          10 g šviežių čiobrelių, 10 g mairūno,
          6 skiltelių česnako,
           žiupsnelio druskos.
1.      Mieles, cukrų ir druską ištirpinkite šiltame vandenyje. Gautą skystį supilti į kambario temperatūros kefyrą.
2.      Suberti 1 stiklinę miltų ir viską gerai išmaišyti. Masę apie 15–20 min. laikyti šiltoje vietoje, kad iškiltų. Tada dėti kiaušinių trynius, pilti aliejų.
3.      Viską gerai išmaišyti.
4.      Berti susmulkintas žoleles ir česnaką. Po truputį berti miltus ir užminkyti tešlą.
5.      Tešlą dėti pakilti apie 30 – 40 min. Vėliau tešlą dar paminkyti ir krėsti į aliejumi pateptus ir miltais pabarstytus molinius vazonėlius.
6.      Tešlą vazonėliuose kildinti dar apie 20 – 30 min. Tuomet tešlos viršų patepti plaktu kiaušinio tryniu ir pašauti į 185 laipsnių orkaitę. Kepti 30 – 40 min.
Skanaus! J

1 komentaras:

  1. Rašykite savo firminius receptus ir siųskite mums adresu jaunamoteris.kureja@gmail.com, mes būtinai juos publikuosime :)

    AtsakytiPanaikinti